Risicomanagement

Van risicobeleid naar maatregelen die werken

Uw risicoprofiel is helder en nu komt het aan op de maatregelen. Wij adviseren u over uw risicobeleid, inclusief de benodigde organisatie, processen en tooling.

Bovendien maken we van uw beleid praktijk, met advies over maatregelen om risico’s te voorkomen, te beperken en zelfs beter verzekerbaar te maken. Daarbij kijken we ook naar uw positie op de lange(re) termijn en hoe om te gaan met onzekerheden. Hiervoor werken we bijvoorbeeld met scenario’s. Daarmee kunt u plannen maken om schade te beperken en noodvoorzieningen te treffen. Zodat u snel weer operationeel wordt.

Jarenlange ervaring, sectorkennis, uitgebreide kennis van aansprakelijkheid, contractenrecht en verzekeringen én de nieuwste wetenschappelijke inzichten: wij zetten alles in om u te helpen uw risico’s te beheersen. Zo kunt u blijven ondernemen en groeien.

Risicomanagement verankeren

Risicomanagement is cruciaal voor uw succes, nu en in de toekomst. Wij bieden u verschillende opties. Of een combinatie hiervan!

Uitbesteding

U kunt uw risicomanagement op langdurige basis aan Van Ameyde Risk Solutions uitbesteden. Wij zijn dan een verlengde van uw organisatie en monitoren uw risicoprofiel en maatregelen. Bovendien zitten we bij u aan tafel om de bedreigingen en kansen met u te bespreken. Want bijvoorbeeld technologische veranderingen kunnen heel goed kansen zijn, als u ze tijdig omarmt.

Detachering

Ook helpen wij u uw eigen afdeling te professionaliseren. Dat doen we door onze experts bij u te detacheren. Wij ondersteunen, versterken en adviseren uw mensen op tijdelijke basis. Zodat uw risicomanagementorganisatie toekomstbestendig wordt. Daarnaast ondersteunen onze interimprofessionals u bijvoorbeeld bij ziekte, of op projectbasis.

Advies op projectbasis

Zelfs met een volwaardige risicomanagementorganisatie kunt u behoefte hebben aan onafhankelijke expertise. Bijvoorbeeld bij heel complexe of omvangrijke projecten. Dat kan gaan om een speciaal transport, een bouwproject met veel stakeholders, of een omvangrijke uitbreiding van uw productiefaciliteiten. Wij hebben voor alle sectoren de expertise in huis om u bij te staan.

Contact us

Eventueel nog een pakkende tekst toevoegen